Nieuws

Festival 20-21

Muziek

Net als de voorbije jaren kunnen leerlingen van SLAC/Conservatorium voor slechts 5 euro naar de concerten van Festival 20-21 gaan. Om te reserveren mail je naar martine@festival2021.be met vermelding van de naam van je leraar. Je kan één ticket extra reserveren met 25% korting. Wij hopen dat jullie allemaal massaal gebruik zullen maken van dit prachtige aanbod!

Concertprogramma Festival 20/21

Aisling Miller schittert opnieuw

Muziek

Specialisatieleerling Aisling Miller, uit de gitaarklassen van Antoon Vandeborght en Chris Adams, maakte de dag voor de lockdown een opname van S'acabbadòra (Francesco Morittu). Ze won hiermee vorige week de eerste prijs op de gitaarwedstrijd van het Baltiq Guitar Festival. Proficiat Aisling!

Bekijk hier de video.

Instrumentenvoorstelling

Muziek

Door de coronamaatregelen kan onze instrumentenvoorstelling niet doorgaan, maar niet getreurd! Ook nu stellen leerlingen elk hun instrument voor, maar dan in een video. Bekijk hier de hele reeks!

Heropstart SLAC/Conservatorium

Muziek
Woord
Dans

We hebben gisteren van de Vlaamse Overheid richtlijnen en adviezen gekregen over de heropstart van het deeltijds kunstonderwijs. De minister van Onderwijs heeft in de pers aangekondigd dat hierbij in 3 fases zal gewerkt. SLAC/Conservatorium en schoolbestuur stad Leuven analyseren de komende dagen samen dit draaiboek en bereiden de lokale aanpak fase per fase voor.

Terugbetaling Beyond the Worlds of Fantasy

Muziek

Door de sluiting van de school is het concert Beyond the Worlds of Fantasy geannuleerd. Verkochte kaarten worden als de school terug open is cash terugbetaald op het secretariaat, op vertoon van de aangekochte kaarten. 

SLAC/Conservatorium sluit tot en met paasvakantie

Muziek
Woord
Dans

Update 13 maart: SLAC/Conservatorium sluit tot en met de Paasvakantie, net als alle andere scholen.

Bericht 12 maart: Stad Leuven, schoolbestuur van SLAC/Conservatorium, verstrengt de maatregelen omwille van het coronavirus. Hierdoor sluit SLAC/Conservatorium tot en met 31 maart 2020.

Mooie resultaten Vlamo

Muziek

Heel wat leerlingen gaven het beste van zichzelf op de Vlamo-wedstrijd Vlaams-Brabant met mooie resultaten. Willem Nagels, uit de celloklas van Melissa Cassiman, haalde finaleplaats binnen. Proficiat! Ook felicitaties voor Lene Raes (trombone), Lander Mosselmans (trompet), Leda Broekhoven (altviool); Cédric Soetens en Rutger Nagels (cello).

1536 euro voor Casa Magnolia

Muziek

SLAC/Conservatorium sloot het eerste trimester af met Wintergloed en enkele kerstoptredens eerder in de week. Alle optredens brachten samen 1536 euro op voor Casa Magnolia. Casa Magnolia biedt ruimte, rust en tijd aan gezinnen met een zwaar ziek kind. Zij bieden een oppasdienst, helpende handen, een snoezelmobiel en lotgenotencontact.

Pagina's

© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY