Camille houdt van opera

Camille Beniest (15 jaar) uit de zangklas van Bart De Kegel maakte dit schooljaar indruk bij Belgium’s Got Talent, en geraakte in de finale. Wij spraken met haar over haar droom om operazangeres te worden.

Hoe ben je ertoe gekomen om zang te gaan studeren?

Mijn mama is pianiste, en ik krijg net als mijn twee zussen sinds mijn 4 jaar pianoles. Toen ik 8 was moest ik naast de lessen muzikale vorming een instrument kiezen. Omdat ik al piano speelde buiten de school, koos ik voor zang omdat ik heel graag zong. De leerkracht muzikale vorming zei ook altijd dat ze precies een klein operastemmetje hoorde in de klas, en dat was ik.

Sinds dit schooljaar volg je les in onze school, bij Bart De Kegel. Was dat een bewuste keuze?

Ja. Ik ben na twee jaar zangles op de muziekschool gestart met privélessen bij Lucienne Van Deyck. Zij wordt dit jaar tachtig en stopt met lesgeven. Toen ik ontdekte dat er in Leuven een operaklas is, trok me dat meteen aan. Ik heb immers ook woord gevolgd en acteer ontzettend graag. Zo kwam ik bij Bart terecht voor zang en lyrische kunst. Ik ben daar heel blij mee. Bart is een supertoffe leerkracht en ik leer veel bij dankzij zijn duidelijke instructies. Ook lyrische kunst vind ik heel leuk, want nu kan ik acteren ook combineren met mijn zang. Het is de eerste keer dat ik echt een operarol vertolk.

Ken je ook andere opera’s? Zijn er werken die je heel graag hoort?

Mijn buurman houdt veel van opera en heeft een hele collectie CD’s en DVD’s. Ik ga er daar regelmatig lenen. ‘La Boheme’ (Puccini) vind ik bijvoorbeeld wel heel erg mooi. Ik hoop dat ik ooit de rol van Mimi kan zingen. Ook het lied aan de maan uit ‘Rusalka’ (Dvorak) is één van mijn lievelingsaria’s.

Opera zingen is geen standaard hobby voor meisjes van 15 jaar. Hoe reageren je klasgenootjes?

Ik heb een topcultuurstatuut en krijg op school uren vrijgesteld om zang en piano te oefenen. In het begin leverde dat wel wat jaloezie op, maar nu ze mij hebben horen zingen op Belgium’s Got Talent begrijpen ze dat wel beter. Mijn vriendin houdt niet van opera, maar is toch komen luisteren en heeft moeten wenen tijdens mijn optreden. Dus ze respecteren mijn voorkeur wel.

Je speelt ook piano op een hoog niveau. Wat doe je het liefste?

Op het podium zing het ik allerliefste, hoewel ik ook heel graag piano speel. Dat zal in elk geval nog van pas komen als ik zangeres word, het is handig om piano te kunnen spelen als je iets instudeert of les wil geven.

Wij wensen je heel veel succes en kijken er alvast naar uit om je eens live te horen zingen in onze school.

© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY