Lene blaast de pannen van het dak

Lene Raes laat zich opmerken in de tromboneklas. Op haar 11 jaar kan ze reeds iedereen in het publiek verbluffen. Springlevend Leuven ging langs in haar tromboneles voor een gesprek.

Uit Springlevend Leuven, juni 2017

Nog maar 11 jaar en Lene heeft maar liefst zes hobby’s. Haar grootste passie is trombone. Lene speelt ondertussen al vier jaar trombone. Trombone is niet het meest voorkomende instrument dus wij vonden het de moeite waard om eens te gaan praten met Lene!

Waarom heb je gekozen voor trombone?

In mijn eerste jaar notenleer ben ik naar een instrumentenvoorstelling geweest en daar stonden allemaal instrumenten ten toon gesteld en er werd op gespeeld en ik vond trombone heel mooi klinken en het zag er me heel leuk uit.

Heb je eerst nog andere instrumenten bespeeld?

Ja heel vroeger in de notenleer moesten we blokfluit leren maar voor de rest speel ik geen andere instrumenten.

Heb je een idee van waar jouw talent voor trombone komt?

Mijn papa heeft heel vroeger trompet gespeeld en mijn mama heeft op een altblokfluit gespeeld in een ensemble maar ik weet niet of het daarvan komt.

Moet je ook veel thuis oefenen?

Ja dat doe ik uit mezelf, ongeveer een uurtje per dag in de bureau. Dat doe ik altijd voor ik ga slapen want ik moet ook nog tijd steken in mijn andere hobby’s.

Heb je een muziekstuk dat je heel graag speelt?

Euhm, ik speel eigenlijk alles graag. We kiezen meestal wel iets dat ikzelf leuk vind. Het mag wel een beetje uitdagend zijn.

Heb je iemand waar je naar opkijkt in de trombonewereld?

Ja mijn twee leraars, Bart de Lausnay en Jos Van Ermen. Zij hebben mij alles geleerd. Ook Christian Lindberg, daar hebben we veel cd’s van thuis en die vind ik heel mooi.

Speel je het liefst ensemble, samen met andere of alleen?

Samen met anderen vind ik heel leuk maar als je alleen speelt kan je steeds je eigen stukken kiezen en kan je je eigen ding doen.

Hoelang wil je nog trombone blijven spelen?

Ik hoop dat ik nog heel mijn leven lang trombone kan spelen, het is echt superleuk. Als je van muziek houdt, moet je het zeker eens komen proberen!

Video's: 
Embedded thumbnail for Lene blaast de pannen van het dak
© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY